رئیس دیوان عدالت اداری گفت: تهران مشکلات زیادی دارد که نیاز به مداخله شهردار و شورای شهر دارد. در کل هرجا تصمیم گیری می شود عده ای شاید طرح شکایت داشته باشند و قرار گرفتن در این چرخه، سرعت فرآیند خدمت رسانی را کاهش می دهد.
به گزارش همشهری آنلاین، حجت الاسلام حکمتعلی مظفری در یکصد و پنجاه و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در این ایام تغییراتی در قانون دیوان عدالت اداری ایجاد شده است، اظهار کرد: مباحث مربوط به مسائل شهرسازی و تصمیم سازی و تصمیم گیری در این زمینه، یک ارتباط تنگاتنگ و جدایی ناپذیر با دیوان عدالت اداری دارد، از این رو نیازمند تعاملات و نشست های مشترک بیش از گذشته هستیم.
رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه آنچنان که باید و شاید این تعاملات به نقطه مطلوب نرسیده است، یادآور شد: در تهران و کلانشهرهای سطح کشور به تعاملات بیشتری نیاز داریم که وزارت کشور، شورای شهر و شهرداری تهران به عنوان بازوی توانمند شورا، باید مورد تعامل قرار بگیرند.
او با اشاره به برگزاری کارگروه های مشترک با وزارت خانه ها در طول مدت اخیر، خاطرنشان کرد: ۱۸ کارگروه با ۱۶۰ جلسه با وزارت خانه ها تشکیل شده که بعضاً وزرا، معاونین و رؤسای سازمان ها در این جلسات حضور داشتند که تسریع در رسیدگی به درخواست های افراد و اصلاح بخشنامه ها را به دنبال داشته است.
حجت الاسلام مظفری با بیان اینکه پیش بینی میشد تا ۵۰۰ هزار فقره پرونده به دلیل تغییرات در برخی قوانین اضافه شود، خاطر نشان کرد: ما هر سال با افزایش ورودی پروندهها به دیوان عدالت روبهرو بودیم و سالیانه به طور میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش صورت میگرفت اما در سال ۱۴۰۱ با وجود تغییرات، شاهد سه درصد کاهش ورودی در پرونده های انفرادی بودیم و در شکایت از مصوبات، آیین نامه ها و بخشنامه ها بیش از ۴۰ درصد کاهش ورودی را شاهد بودیم که نشان دهنده نظام مند شدن ساختار اولیه است.
او ضمن درخواست از مدیریت شهری برای تعامل جهت تشکیل کارگروه مشترک شهرداری و دیوان، اظهار کرد: با برگزاری این جلسات دیگر دغدغه مسائل قضایی وجود نخواهد داشت و آراء حکم رأی دیوان عدالت اداری را خواهد داشت. تهران مشکلات زیادی دارد که نیاز به مداخله شهردار و شورای شهر دارد. در کل هرجا تصمیم گیری می شود عده ای شاید طرح شکایت داشته باشند و قرار گرفتن در این چرخه، سرعت فرآیند خدمت رسانی را کاهش می دهد. با تشکیل این کارگروه می توان این فرآیند را تسریع کرد. ما در این خصوص آمادگی صددرصدی داریم.
مظفری با بیان اینکه ایران تفاوت بنیادین با کشورهایی دارد که با دموکراسی حاکمیتی پیش می روند، گفت: در ایران باید انگاره های درونی برای بررسی شایستگی افراد جهت انتصاب در جایگاه های بالادست و پایین دست وجود داشته باشد. موتور محرک همه مسئولین در نظام جمهوری اسلامی همین انگاره های درونی است.
رئیس دیوان عدالت اداری همچنین تصریح کرد: کسانی که با رأی مردم مسئولیت گرفته اند، هم وظیفه خدمتگزاری دارند و هم باید مطالبه گری کنند.
او با تأکید بر اینکه دو اصل مهم در قانون اساسی مسئولیت پذیری در نظام و پاسخگویی در مقابل مردم است، یادآور شد: این دو موضوع از تأکیدات مهم مکتب اسلام است و کارگزاران باید بر این اساس مسئولیت پذیر باشند. این دو اصل شفافیت را شکل می دهد و انسجام ملی را نیز به دنبال خواهد داشت.
رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه تواضع مقابل مردم نشانه ترقی یک نظام است، تصریح کرد: بر همین پایه پس از چهار دهه، تغییراتی در قوانین ایجاد شد و تبصره ای در ماده ۱۶ تمام دستگاه ها را مکلف کرد که در مراجعات مردمی به حقوق شهروندی توجه ویژه ای کنند و خواسته ها را به رسمیت بشناسند و درخواست ها را بررسی کنند.
او اضافه کرد: اگر امکان اجابت درخواست ها وجود داشت باید اقدام لازم صورت بگیرد و در غیر این صورت باید حداکثر تا سه ماه پاسخ محترمانه ای به افراد داده شود.
مظفری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما کاری کردیم که مدارس دولتی قوانین را کنار گذاشته اند، خاطرنشان کرد: شاید نشد که مدارس دولتی رایگان باشند و دلایلی هم داشت اما به این معنا نیست که مدارس دولتی حذف شوند. متأسفانه هرچه معلم خسته و بی انگیزه است به مدارس دولتی میفرستند.
رئیس دیوان عدالت اداری تأکید کرد: یکی از افتخارات نظام اسلامی و اصول مترقی قانون اساسی، شوراهای شهر و تصمیم گیری برای مردم از بطن مردم به صورت واقعی است.
ا با بیان اینکه در اصلاحیه سال ۱۴۰۲ بند چهارم ماده ۱۶ تمام دستگاه ها به رعایت اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی شدند، گفت: قانون گذار می گوید که ضرورتی ندارد که همه را به شکایت و دعوا سوق دهیم که قطعا زمان بر و هزینه بر است.
مظفری همچنین خاطرنشان کرد: در مورد اراضی که کاربری غیرمسکونی دارند، یا دولت باید تملک کند و تکلیف مردم در این زمینه مشخص شود یا اگر پول تملک را ندارد، اجازه ساخت و ساز بدهد. اگر به دنبال افزایش رضایت عمومی و سرمایه اجتماعی هستیم باید به حقوق شهروندی توجه شود که لازمه آن اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی است.
او با بیان اینکه این اصلاحات به نفع جامعه است، گفت: ما در دیوان عدالت اداری در خدمت شهرداری و شورا برای خدمتگزاری به مردم هستیم.
کد خبر 769313 منبع: خبرگزاری شهر
-
رئیس دیوان عدالت اداری، مهمان شورا شد | مظفری: مشکلات تهران نیازمند مداخله شهردار و شورای شهر است | نباید مدارس دولت حذف شوند
-
حضور چمران در شورای شهر تهران پس از چند هفته بیماری
-
گلایه عضو شورا از ارائه نشدن لایحه نرخ سرویس مدارس | تشکری هاشمی : باید کارگروه ویژه تشکیل شود
-
عکس | واکنش عجیب برادر طارمی به نصب بیلبورد برادرش در شهر؛ خودتان خجالت نکشیدید!
-
نتایج جالب نظرسنجی همشهری درباره سگگردانی
-
ماجرای بدهی ۱۰ ساله سریلانکا به ایران ؛ تهاتر نفت با چای! | اگر این بار سریلانکا به وعده خود عمل کند …
-
انتقال غیرمنتظره برای پرسپولیس؛ بازگشت شماره ۸ به جمع سرخها
-
اعلام قیمت کارخانه ای ۲۸ محصول ایران خودرو در تیر ماه | قیمت پژو ۲۰۷ دستی اصلاح نشد؛ جدول قیمت انواع دنا،پژو، رانا، سورن و تارا را ببنید
-
اینفوگرافیک| همه چیزهایی که باید درباره خط ۱۰ متروی تهران بدانید | عبور پرسرعت از ۸ بزرگراه مهم پایتخت
-
تصاویر الهام علیاف با یونیفرم نظامی در میان کماندوهای آذربایجانی
-
تصاویر عملیات خاص روسها برای جلوگیری از پیشروی واگنرها
-
عکس | تیپ متفاوت محمد بن سلمان در پاریس
-
تصاویر عبور نیروهای واگنر از روی موانع ارتش روسیه
-
شجاع خلیل زاده قرمزپوش شد | ستاره تیم ملی در ایران ماند
-
تصاویر جولان ارتش واگنر با سیستم پدافند هوایی پانتسیر در ورونژ
-
سبزی که قاتل زوال مغز است | با این غذاها خودتان را باهوش کنید
-
تصاویر لحظه نمایش قدرت ورزشکار ایرانی در MMA | شکست حریف مصری در یک دقیقه و ۳۷ ثانیه
-
استعفای وزیر دفاع روسیه برای توقف شورش؟
-
تصاویر خوشحالی رونالدویی سرباز اوکراینی هنگام شلیک با سلاح فرانسوی در جنگ با روسیه
-
دانلود قسمت ۸ سریال نیوکمپ (نیوکمپ قسمت 8 هشتم) حجم رایگان