اوایل دهه ۲۰ بودکه حُسنیه سیدصادقی در قریه دولتآباد(محله دولتآباد امروزی) مراسم تعزیهخوانی برپا میکرد. او در داخل روستا که بهصورت قلعه بود مراسمی به راه انداخت و اهالی دور از چشم مأموران شهربانی به عزاداری پرداختند.

همشهری آنلاین- ثریا روزبهانی: ساکنان قدیمی محله دولتآباد حُسنیه سیدصادقی یا همان خاله حُسنی را بهخوبی میشناسند، آشنایی که با خاطرات پدربزرگها و مادربزرگهای آنها گره خورده است. تا قبل از اینکه خاله حسنی مراسم عزاداری در روستای دولتآباد راه بیندازد، اهالی بهخصوص جوانها برای اقامه عزا به شهرری (میدان کوچیکه) میرفتند.
هر سال پربارتر و منظمتر از قبل
آنطورکه قدیمیها تعریف میکنند خاله حسنی در نخستین مراسم عزاداری و تعزیه، با کمک خانمهای دیگر روستا، در خانه رشتهپلو با شکر پخت و از عزاداران پذیرایی کرد. برای مداحی هم از یکی از نوجوانهای روستا به نام رمضان فرخرو خواست که این کار را انجام دهد. حتی او متنهایی را به رمضان داد تا تعزیه اجرا کند که مورد استقبال اهالی قرار گرفت. خاله حسنی هر سال سعی میکرد مراسم عزاداری و تعزیهخوانی را در روستا پربارتر و بهتر برگزار کند، برای همین در سالهای بعد، کاروان اسرای کربلا را در روستا راه انداخت و مراسم تعزیهخوانی روستا سال به سال دقیقتر و منظمتر اجرا شد. رسمی که هنوز هم در این محله در حسینیه «دو شهید» اجرا میشود.
نخستین بنیاد تعزیه در دولتآباد
به همت خاله حسنی نخستین بنیاد تعزیه در دولتآباد گذاشته شد. او برای اجرای تعزیه هریک از نقشها را به یکی از اهالی دولتآباد میداد. مثلاً کربلایی اصغر، نانوای محله، نخستین کسی بود که نقش شمر را اجرا کرد یا محمد شفیعی، قصاب روستا، نقش حضرت ابوالفضل(ع) را داشت. ماشاالله فرخرو هم که مداحی میکرد، هیچ سابقهای در مداحی نداشت، برای همین خاله حُسنی مدام به او اعتماد به نفس میداد و میگفت: «بخوان، کمکم یاد میگیری!» رمضان، پسر پنجساله ماشاالله هم نقش کودکان را در صحرای کربلا داشت.
برپایی مراسم در زمین کشاورزی
تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی خاله تعداد زیادی از اهالی دولتآباد را برای تعزیهخوانی تعلیم داد و هر سال عاشورا تعداد افرادی که برای دیدن مراسم از تهران و روستاهای اطراف به ری میآمدند، بیشتر و بیشتر میشد. بهدلیل کمبود فضای قلعه، آنها زمینهای کشاورزی و بایر اطراف قلعه را (شهرک وحدت فعلی) برای اجرای تعزیه انتخاب کردند و بهراحتی توانستند صحنه کربلا را در این فضا اجرا کنند.
کد خبر 774712
-
نخستین تکیه تهران را یک شاهزادهخانم ساخت
-
بیرق ۱۲۰ساله در «مکتب تشیع» | «هیئتی بودن» به سبک زندگی تبدیل شود
-
بنای زندگی با کلید صبر و بخشش
-
خاله حُسنی؛ پرچمدار تعزیه در ری
-
پیام مهم سردار رادان درباره اجرای طرح جدید حجاب | با اقتدارِ توأم با رأفت و حفظ کرامات انسانی ماموریتها انجام شود
-
واکنش وزیر کشور به برخورد جدید ماموران انتظامی با بیحجابیها | هجمه به ماموران ممنوع؛ آنچه فراجا انجام میدهد مورد تاکید و تشکر قاطبه مردم است
-
تصاویر | تشییع باشکوه پیکر نخستین شهید گشت رضویون تبریز | گریههای جانسوز دوستان شهید امیر حسین پور را ببینید
-
سردار رضایی: استقرار گشتهای حجاب مقطعی نخواهد بود؛ حجاب خط قرمز ماست! | محور کاری ما در ابتدا تذکر لسانی است | نیمی از بدحجابها متوجه قبح آن نیستند
-
جزئیات جدید حادثه تروریستی کلانتری ۱۶ زاهدان | نحوه نفوذ به کلانتری و هلاکت ۴ تروریستی
-
آمنه سادات ذبیح پور فردا به دادگاه میرود
-
ونیز ایران اینجاست ؛ شهری که شگفتانگیزترین سیستم آبرسانی دنیا را دارد
-
اولین تصاویر تلویزیون از نحوه برخورد با زنان بیحجاب در طرح جدید پلیس | واکنش زنان بیحجاب پس از تذکر را ببینید
-
گزینه یحیی در خط حمله: بله گل محمدی من را فرا خوانده و امیدوارم قراردادم نهایی شود
-
عصبانیت غیرمنتظره نکونام از ۲ بازیکن استقلال؛ دیگر به تمرین نیایید!
-
تصاویر خودرو خاصی که اردوغان به امیر قطر هدیه داد
-
بازیکن استقلال رسما جدا شد
-
سخت ترین تصمیم یحیی در تابستان؛ قلم قرمز روی نام بازیکن متعصب پرسپولیس
-
در این منطقه از ایران هر سال طلا برداشت میکنند
-
تصاویر رانندگی جنونآمیز نیسان آبی وسط جاده | لحظه فرار خودرو سمند از تصادف مرگبار!
-
انقلاب لحظه آخری نکونام در استقلال با خروج ۵ بازیکن | جذب ۲ خارجی و بازگشت ۲ استقلالی؛ هدف اصلی آبی ها
-
سردار رضایی: استقرار گشتهای حجاب مقطعی نخواهد بود؛ حجاب خط قرمز ماست! | محور کاری ما در ابتدا تذکر لسانی است | نیمی از بدحجابها متوجه قبح آن نیستند
-
روایتی خواندنی از برپایی تعزیه در محله دولتآباد | خاله حُسنی؛ پرچمدار تعزیه
-
نوجوانان یاخچیآبادی تعزیهخوان میشوند
-
شکوه سوگ عاشورایی در قبله تهران | نماز ظهر عاشورا با حضور ۵٠ هیئت در بیبی شهربانو